Ingrediente:
700 gr somon fara piele ,
50 gr de ceapa tocata marunt ,
2 linguri otet de vin alb ,
3 linguri ulei de masline ,
4 lingurite suc de lamaie ,
1 lingura mustar din cereale integrale ,
1 lingura capere tocate ,
1 lingurita sos Tabasco si dupa gust putin patrunjel proaspat tocat marunt .
Instructiuni de pregatire:
1. Intr-un vas adaguati cuburi de gheata si asezati un al doilea castron deasupra cuburilor de gheata pentru a permite pestelui sa ramana rece in timpul pregatirii.
2. Cu un cutit taiati somonul in bucati mici si asezati-le in vasul racit apoi puneti deoparte la frigider.
3. Intr-un castron mic combinati ceapa , otetul si apa apoi lasati la marinat 5 minute . Dupa cele 5 minute se scurge apa si otetul si se pastreaza ceapa.
4. Adaugati ceapa si restul ingredientelor impreuna cu somonul apoi condimentati cu sare si piper.
5. Amestecati bine.
Puteti servi impreuna cu salata verde si paine prajita.
Pofta buna!