Daca esti o persoana care se teme sa gateasca fructe de mare acasa, codul este perfect pentru tine. Este practic imposibil sa gresesti deoarece se gateste repede, este greu de ars (in afara cazului in care chiar il uitati in cuptor), si este usor de aromat dupa gustul dumneavoastra. Il recomandam servit simplu, cu niste cartofi copti si o salata.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- Sare Kosher
- Piper macinat
- 4 lingurite de ulei de masline, plus inca cateva pentru vasul de copt
- 4-5 rosii cherry
- 1 lamaie feliata, plus inca putina pentru garnitura
- 2 catei de usturoi, striviti dar fara a fi decojiti
- 2 crengute de cimbru
- 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat, pentru garnitura
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade si stergeti usor fileurile de cod cu un servetel pana se usuca. Apoi, condimentați-le cu sare și piper.
- Amestecati uleiul de masline, rosiile cherry, feliile de lamaie, usturoiul si cimbrul intr-un vas de copt 9”-x-13”. Se asează usor in vas, si se intinde continutul intr-un strat uniform. Apoi, asezati fileurile de cod in vas.
- Tineti la copt pana cand pestele este copt si se desprinde usor cu furculita, de la 15 la 20 de minute, depinzand de grosimea fileurilor.
- Serviti preparatul cu patrunjel, mai multa zeama de lamaie, si sos de tigaie. Pofta buna!